Новини

ЕСО участва в първото издание на кариерния форум „ЗаЕдно в бъдеще“ на Технически университет-Варна
04.04.2018 г.

Електроенергийният системен оператор участва със специален щанд в първото издание на кариерния форум „ЗаЕдно в бъдеще“, организиран от Технически университет-Варна, Община Варна и Регионалното управление на образованието в морския град. При изключителен интерес към щанда на ЕСО бяха представени стипендиантската и стажантската програми на дружеството. Посетителите на изложението – студенти от техническите университети и ученици от 24 професионални гимназии и средни общообразователни училища от цялата страна се запознаха с възможностите за кариерна реализация в ЕСО.

През 2017 година дружеството успешно стартира два проекта, които дават възможност на младежи с интереси в областта на електроенергетиката да приложат и обогатят своите знания в структурата на независимия преносен оператор. Стипендиантската програма цели да привлече млади специалисти от техническите университети в страната със стремеж за професионално развитие в областта на енергетиката. През 2017 година 17 студенти получиха финансова подкрепа по програмата, а четирима, успешно дипломирани, бяха назначени в дружеството. Мотивиращо за посетителите на кариерния форум във Варна беше присъствието на щанда на ЕСО на двама вече настоящи служители на дружеството, успешно преминали през стипендиантската програма.

Стажантската програма на ЕСО по проект „Студентски практики“ също беше представена на изложението във Варна. В края на 2017 година 25 студенти приключват успешно практическото обучение в структурите на ЕСО в цялата страна, а един от тях е назначен в Централно диспечерско управление.

Ректорът на Техническия университет във Варна професор Росен Василев засвидетелства с благодарствено писмо своята признателност за участието на ЕСО в първото издание на кариерния форум „ЗаЕдно в бъдеще“.