Новини

ЕСО твори добро в навечерието на Великден
05.04.2018 г.

За трета поредна година служителите на Електроенергийния системен оператор се включиха в благотворителната инициатива на омбудсмана на Република България- „Великден за всеки-Дари празник на баба и дядо“. Общо 83 143 лева лични средства събраха служителите на ЕСО в цялата страна, за да подкрепят и тази година благородната инициатива, която ще направи по-добър светлия християнски празник за възрастните хора.

   


Докоснати от личните истории на две бедстващи семейства ръководството на ЕСО реши да ги подкрепи в трудния момент. Дружеството дарява 3000 лева на 83-годишната Станка Иванова от село Кравино, Община Опан, която остава без дом, след като ураганният вятър през март събаря къщата й. От общинското ръководство могат да помогнат с неповече от 600 лева, а оценяват щетите на близо 4000 лева.

С 3000 лева ЕСО се включи и към дарителската кампания в Община Сопот в подкрепа на 61-годишната Радка Христова, която губи 41-годишната си дъщеря и дома си след пожар. Огънят изпепелява къщата й и я оставя на улицата с дете с увреждания и внуче в първи клас. За поредна година ЕСО подкрепи и Великденската благотворителна инициатива на Фонд „Свети Никола“. С дарената сума от 1000 лева ще бъдат подкрепени деца, лишени от родителска грижа и възрастни хора със специфични потребности, за да могат достойно да посрещнат Великденските празници.