Новини

Електроенергийният системен оператор отбеляза Деня на енергетика
22.06.2018 г.


Браншовата камара на енергетиците отличи трима служители на ЕСО за „Заслужили енергетици“ и Стефан Сулаков за „Енергетик на годината“

68 дългогодишни служители на Електроенергийния системен оператор бяха отличени от ръководството на дружеството за приноса им в развитието на електроенергийната система на страната.
„Благодаря Ви за всеотдайността и професионализма! Сърдечно Ви пожелавам крепко здраве, дълголетие и лично щастие! Продължавайте все така отдадено да се реализирате в този изключително важен сектор на българската икономика. Нека заслуженото признание винаги Ви носи удовлетворение. Приветствам Ви за непоколебимия професионален подход, който Ви води към правилните решения в работата. Използвам случая да изразя уважението си към приноса на всеки от вас за развитието на българската енергетика и за сигурността на европейската електропреносна мрежа. Нашата принадлежност към европейското семейство на електропреносните системни оператори ENTSO-E е сигурен знак за високия ни професионализъм и признание за стратегическата роля на ЕСО.
Благодаря Ви за осъзнатата и споделена отговорност за осигуряване безпроблемното и надеждно електроснабдяване в страната и региона!


С тези думи г-н Ангелин Цачев, изпълнителен директор на ЕСО, приветства служителите на дружеството по повод професионалния им празник.
По повод професионалния празник и 25 години от учредяването си Българската браншова камара на енергетиците отличи трима служители на ЕСО за „Заслужили енергетици“. С този приз бяха наградени ръководителят на мрежовия експлоатационен район в Хасково Тошо Тодоров, заместник-ръководителят на МЕР-Шумен Кеворк Шалджиян и още един дългогодишен служител на ЕСО – Георги Косев. В юбилейната си година Камарата на енергетиците удостои с почетното звание „Енергетика на годината“ Стефан Сулаков, ръководител Енергийни режими в Централно диспечерско управление на ЕСО.