Новини

Електроенергийният системен оператор отбеляза Деня на енергетика с традиционното награждаване на дългогодишните служители на дружеството.
21.06.2019 г.

66 служители на Електроенергийния системен оператор с над 30 години трудов стаж в енергетиката бяха отличени от ръководството на дружеството по повод професионалния празник на заетите в сектора.
Денят на енергетиката се отбелязва през месец юни с решение на Министерския съвет от 1967 година.
Изпълнителният директор на ЕСО Ангелин Цачев връчи отличията на дългогодишните служители и ги приветства за отдадените труд и професионализъм в енергийния сектор.
Традиционно Българската браншова камара на енергетиците в България всяка година по повод празника отличава изявен с приноса си за развитие на сектора енергетик. За 2019 година със званието „Енергетик на годината“ беше удостоен Радослав Златков- ръководител управление „Инвеститорски контрол и подготовка на обекти“ в ЕСО. Отличието се присъжда на Радослав Златков за изключителния му принос в процеса на реализация на проектите от общ европейски интерес, които дружеството осъществява с привлечено съфинансиране от Механизма за свързване на Европа към Европейската комисия.
На награждаването на дългогодишните служители беше представен и първият брой на списание „Енергетика-Електроенергийни ракурси“, което Електроенергийният системен оператор започва да издава. Първото издание на обновеното списание излиза по повод Деня на енергетика 2019 година с водеща тема „Европейски хоризонти пред ЕСО“.