Новини

Над 132 хиляди лева лични средства дариха служителите на Електроенергийния системен оператор за подкрепа на лечебните заведения в борбата с COVID-19
13.04.2020 г.

Изпитанието COVID-19 за пореден път мотивира съпричастността на служителите на Електроенергийния системен оператор. Над 132 хиляди лева лични средства събраха работещите в дружеството в специално организираната дарителска кампания в ЕСО.

Служителите на Електроенергийния системен оператор неведнъж са откликвали на благотворителните национални каузи. Отдадената борба на българските медици за овладяване разпространението на коронавирусната инфекция отново стимулира хуманността на работещите в ЕСО. Събраната сума от над 132 хиляди лева лични средства на служителите на дружеството беше преведена по дарителската сметка на Министерството на здравеопазването. Дарените средства ще бъдат използвани за закупуване на необходимата на лекарите специализирана медицинска апаратура и техника, лични предпазни средства с най-висок защитен клас, както и всичко друго, от което спешно се нуждаят болниците в условията на разпространяващата се коронавирусна инфекция.