Новини

42-ма ветерани на ЕСО ЕАД с отличия за Деня на енергетика
15.06.2016 г.

42-ма служители на Електроенергийния системен оператор бяха отличени от ръководството на дружеството за дългогодишен принос в енергийния сектор.

„Благодаря Ви за всеотдайността, професионализма и качествената работа през изминалите 35 години.“

С тези думи изпълнителният директор на ЕСО ЕАД г-н Иван Йотов започна приветствието си към ветераните.

„Признателност и респект към приноса Ви в динамичното и прогресиращо развитие на българската енергетика. Фактът, че сте посветили професионалния си път на този ключов сектор за родната ни икономика ме мотивира да засвидетелствам дълбокото си уважение към всеки от Вас персонално. За някои това е професия, която са обикнали по примера на родителите си, за други тя е кауза, на която са посветили живота си отдадено. Благодаря ви за традициите и приемствеността, с които заразявате младите колеги в професията. Всички знаем, че за да вървим напред трябва да стъпим на здрава основа, но и да дадем шанс на вдъхновението и свежия ентусиазъм, които носят със себе си следващите поколения в енергетиката.“, продължават думите на г-н Йотов към ветераните.Дългогодишните служители на ЕСО ЕАД не крият вълнението си от полученото признание. Попитани за предизвикателствата на професията някои от тях споделят:
Вели Тюлю- оператор в подстанция Дулово споделя, че е наследил професията. Неговият син също избира попрището на енергетика.
Георги Бояджиев, ел.монтьор от гр. Тутракан разказва, че целият му съзнателен живот преминава в енергетиката. „Професията ми е дала много, но най-вече чувството на удовлетворение, че с труда си осигуряваме комфорта на хората“, признава Георги Бояджиев. Георги Михайлов, диспечер в териториалното управление в Пловдив споделя, че работата му изисква бързи и точни решения в критични ситуации. „Всеки ден в нашата професия е изпитание на компетентността и професионализма, на способността да се справяме с невъзможното.“, казва той.Инженер Димо Михайлов от експлоатационния район в град Стара Загора е благодарен, че се е реализирал професионално в един от най-важните отрасли на икономиката. „Енергетиката е жив организъм. Професията ме е научила на стремеж към постоянно усъвършенстване и екипност.“, споделя Юрий Коджафилов от МЕР-Пловдив и допълва, че ако трябва да избира днес, отново би започнал да работи в енергетиката.
Професията на енергетика за мен е възможност да работя в основен отрасъл на икономиката, да оценя как развитието му и качеството на услугите в него се отразяват на всички сфери от обществения живот”, разказва Величка Тодорова, ръководител „Човешки ресурси“ в МЕР-Пловдив.
Васил Чакъров, ел.монтьор в подстанция „Ален мак“ в Благоевград споделя своята признателност и гордост, че вече 33 години се реализира в такъв ключов отрасъл за родната ни икономика. Инженер Костадин Факелов, диспечер в териториалното управление за Западна България определя професията като високо отговорна, а енергетиката като „кръвоносната система на икономиката и бита“. „Професията възпитава във всеки от нас чувство за отговорност, прецизност и непрекъснат стремеж към самоусъвършенстване- качества, благодарение на които енергийната система продължава да бъде остров на стабилността.“ , допълва инженер Факелов.Желая Ви крепко здраве, хармония в дните Ви и нестихващо удовлетворение от приложения опит!, завършва приветствието на изпълнителния директор на дружеството г-н Иван Йотов.
ЧЕСТИТ ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК!