Новини

Електроенергийният системен оператор – партньор на инициативата „Достойните българи на годината“ на вестник „24 часа“
25.01.2022 г.

Кампанията „Достойните българи“ на вестник „24 часа“ се провежда за 19-та поредна година и е под патронажа на министър-председателя на Република България. Носителят на приза през 2019 година Кирил Петков днес вече в качеството си на премиер на страната пристигна на церемонията заедно с министър-председателя на Република Северна Македония Димитър Ковачевски. 

Министър-председателят на България връчи големите награди на тазгодишното издание на кампанията на вестник „24 часа“. Копие на ритона от Панагюрското златно съкровище получиха златните ни медалисти от олимпийските игри в Токио - ансамбълът по художествена гимнастика, боксьорката Стойка Кръстева и каратистката Ивет Горанова. Българският премиер Кирил Петков връчи грамотите и на четвъртокласниците от Разлог, които през лятната ваканция правят собствен бизнес с домашна лимонада, а събраните средства даряват на самотна майка от града. Иван Фарфаров и Тимолеон Велкопулос развълнуваха аудиторията с думите си: „По-лесно е да правиш добро“.

Награда връчи и премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски. Той засвидетелства думите си почит към пожарникаря Давид Гълъбов като напомни за помощта, която младият огнеборец е оказал при наводненията през 2016 година на неговите съграждани, а днес за втори път е отличен за спасяването на две бебета от горяща жилищна сграда в Благоевград.

Изпълнителният директор на Електроенергийния системен оператор Ангелин Цачев връчи наградата на 94-годишния Георги Милушев, който със собствени сили и средства извайва бюст-паметник на Васил Левски и го дарява на община Смолян. Творението на пенсионирания счетоводител вече е част от облика на площад Свобода в стария център на Смолян. Георги Милушев вече е готов и с паметник на Георги Сава Раковски и обяви, че ще го дари, за да бъде монтиран във военния клуб в родопския град.

Ангелин Цачев приветства патриотичния дух и отдаденост на 94-годишния Георги Милушев с думите: „Благодаря! Продължавай да ни даваш уроци по родолюбие и доброта!“