Новини

В юбилейната 2022 година за ЕСО 66-ма дългогодишни служители бяха отличени от ръководството по повод Деня на енергетика
19.06.2022 г.

През 2022 година Електроенергийният системен оператор отбелязва 15 години от създаването на дружеството, което прави двоен професионалния празник на заетите в електроенергийния сектор.
По традиция в Деня на енергетика ръководството на дружеството отличава служителите с дългогодишен принос за развитието на сектора. 66-ма служители на ЕСО, посветили професионалния си път на енергетиката, бяха наградени от ръководството на дружеството с почетни грамоти. 
Изпълнителният директор на Електроенергийния системен оператор Ангелин Цачев приветства отличените с думи на признателност за вложените труд и дългогодишни усилия в отговорната професия.„С удовлетворение Ви приветствам за постиженията, които утвърждават авторитета на дружеството на надежден и прогресивен гарант за сигурността на  доставките на електроенергия в страната и целия регион на Югоизточна Европа.“, с тези думи изпълнителният директор на ЕСО Ангелин Цачев поздрави отличените дългогодишни служители на дружеството. Той допълни, че експертният потенциал трябва да бъде разширен с новите поколения, избрали отговорната професия за свое призвание, и посочи програмата на ЕСО „Училище за енергетици“ като целенасочена инициатива за подкрепа на професионалното образование в средните училища и университетите на страната.По случай Деня на енергетика изпълнителният директор на ЕСО Ангелин Цачев поздрави и всички служители на дружеството, ангажирани с труда си в професията. „Днес, когато България и Европа търсим успешните решения за трансформация към беземисионна енергетика, експертният Ви принос е от ключово значение“, подчерта той и допълни: „Вярвам, че заедно ще продължим да добавяме още успехи към постигнатите резултати през годините и с целеустременост ще посрещаме новите предизвикателства“.Традиционно по повод Деня на енергетика Българската браншова камара на енергетиците присъжда отличието „Енергетик на годината“. В юбилейната за ЕСО година Камарата удостои с отличието двама служители на електропреносния оператор на България – главния инженер Стефан Радев и директора на Централно диспечерско управление Димитър Зарчев, който през 2021 година беше избран за член на Борда на Европейската асоциация на електропреносните оператори – ENTSO-E.