Новини

ЕСО отбеляза 15-та годишнина на дружеството в рамките на Международния енергиен форум 2022 на НТСЕБ
04.07.2022 г.

Специален щанд и широко участие на експертите от ЕСО в програмата на Енергийния форум на Научно-техническия съюз на енергетиците в България през 2022 станаха поредната инициатива по повод 15-та годишнина от създаването на дружеството. Участниците в традиционния форум бяха посрещнати с нарочното издание на списанието на Електроенергийния системен оператор „Енергетика-Електроенергийни ракурси“, посветено на годишнината.

 

На щанда на ЕСО в рамките на Енергийния форум бяха представени последните броеве на специализираното издание на дружеството, както и информационни материали за проектите в рамките на програмата „Училище за енергетици“, която електропреносният оператор реализира в подкрепа на професионалното образование за кадровото обезпечаване на електроенергийни сектор в страната.

Ръководството на ЕСО приветства участниците в тазгодишния Международен енергиен форум за утвърдените традиции в провеждането на експертната конференция, за ползотворното сътрудничество през годините и за академичната подкрепа на динамично развиващия се енергиен сектор на България.

Председателят на Научно-техническия съюз на енергетиците в България проф. Бончо Бонев поднесе почетен знак на ръководството на ЕСО по повод 15-та годишнина от създаването на независимия електропреносен оператор на страната.

 

Поздравителни адреси и плакети по повод годишнината на ЕСО поднесоха и от Националната електрическа компания, ТЕЦ „Марица изток 2“, Централна енергоремонтна база.

 

Широко участие на експертите от Електроенергийния системен оператор изпълни съдържанието на програмата на тазгодишното издание на Международния енергиен форум. В секцията „Електроенергетика и ВЕИ“ бяха представени състоянието и перспективите на електроенергийния пазар в България, инициативата MARI за ръчно регулиране на честота и проекта TRINITY за интелигентни пазарни технологии по програмата на ЕС „Хоризонт 2020“.