Новини

С над 93 хиляди лева за втора поредна година служителите на ЕСО ЕАД подкрепиха благотворителната инициатива "Великден за всеки"
12.04.2017 г.

С над 93 хиляди лева служителите на ЕСО ЕАД подкрепиха второто издание на националната кампания "Великден за всеки- Дари празник на баба и дядо", която се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова.

За втора поредна година служителите на дружеството проявяват своята съпричастност към благородната кауза. 3 841 работещи в "Електроенергийния системен оператор" отделиха от възнагражденията си, за да подкрепят възрастните хора в неравностойно положение за Великденските празници.

Средствата бяха преведени по сметката на БЧК и разпределени в големите областни градове и десетки общини на страната.

Изпълнителният директор на ЕСО ЕАД г-н Иван Йотов изрази своята признателност към служителите на дружеството, подкрепили благородната инициатива.

В своето приветствие той декларира своята благодарност за доказаната през годините съпричастност към хората в нужда.


Омбудсманът на Република България Мая Манолова с благодарствено писмо на свой ред също декларира своята признателност към служителите на „Електроенергийния системен оператор“ за проявената съпричастност при реализирането на второто издание на Националната кампания „Великден за всеки“- „Дари празник на баба и дядо“.С първото си участие в кампанията служителите на дружеството събраха над 42 хиляди лева за благородната кауза. През 2016 година, когато беше първото издание на кампанията, служителите на дружеството бяха отличени със статуетка "Добро сърце" от омбудсмана на Република България Мая Манолова за принос и подкрепа към националната кампания "Великден за всеки- Дари празник на баба и дядо".