Новини

На Благовещение служителите на мрежовия експлоатационен район на ЕСО в Бургас засадиха гора от дъб в Странджа планина
27.03.2023 г.

Гора от близо 1000 фиданки дъб Цер засадиха служителите на бургаския мрежови експлоатационен район на ЕСО. В съботния ден, на светлия християнски празник Благовещение, 27 служители на Електроенергийния системен оператор в Бургас поставиха началото на нова гора в Странджа планина на землището в близост до село Росен, Община Созопол.  

980 фиданки на дъб Цер на 2-годишна възраст пуснаха корени в земята на оголеното от сечта поле на територия на Държавно горско стопанство-Бургас. Под вещите инструкции на лесничеите бургаските служители на ЕСО поставиха началото на обещание за дъбова гора, която да извие зелен пояс в подкрепа опазването на околната среда и подобряване качеството на въздуха. 


Инициативата по залесяването на землището до село Росен в Странджа планина от доброволците от управление „Мрежови експлоатационен район“ Бургас на ЕСО е част от изпълнението на политиката за корпоративна социална отговорност на дружеството.  

На Благовещение служителите на ЕСО в Бургас посадиха зелено бъдеще, което да надмогне обезлесяването и да ни пази от атмосферните капризи на времето.