Новини

Служителите на ЕСО реновираха машинната лаборатория на Професионалната гимназия по електротехника и технологии „Георги С. Раковски“ в Стара Загора
15.06.2023 г.

Учениците от Професионалната гимназия по електротехника и технологии „Георги С. Раковски“ в Стара Загора вече провеждат професионалната си подготовка при много по-добри условия благодарение на екипа на Мрежовия експлоатационен район в града.

Служителите на ЕСО реновираха оборудването на машинната лаборатория на старозагорската гимназия, полагайки усилия да модернизират пултовете за управление и да възстановят захранването на опитните постановки. 

 

 

Качествената и надеждна материална база, която да е адекватна на съвременните технологични изисквания, е от изключително значение при подготовката на млади специалисти. А професионалната гимназия в Стара Загора от десетилетия обучава кадри за енергийния сектор по специалностите „Електроенергетика“ и „Електрообзавеждане на производството “.

 

 

Признание за добре свършената работна получи екипът на ЕСО в писмо до дружеството от директора на професионалната гимназия инж. Даниела Пашова, която изразява благодарност към служителите на Мрежовия експлоатационен център в Стара Загора и неговия ръководител – инж. Стоян Петров. 

Тази инициатива е част от програмата на ЕСО за корпоративна социална отговорност, която ангажира служителите с принос за насърчаване на образованието и културата в защита на уязвимите групи.