Новини

Добротворството на служителите на ЕСО продължава с инициативи в Търговище и Монтана
12.07.2023 г.

Служителите на Електроенергийния системен оператор добавиха още две инициативи в помощ на социално уязвимите групи от обществото в рамките на програмата на дружеството за корпоративна социална отговорност. Служители на ЕСО от град Търговище дариха светлина на хоспис „Свети Никола Мирликийски“ в град Попово, а в Монтана оборудваха с климатици комплекса за здравни и социални грижи „Свети Мина“.
Служители от шуменския мрежови експлоатационен район на Електроенергийния системен оператор в град Търговище отделиха от своето време и ресурси и дариха светлина на пациентите в хоспис „Св. Никола Мирликийски“ в гр. Попово.

 

 

Служителите на ЕСО в Търговище ремонтираха инсталацията на външното осветление на хоспис „Св. Никола Мирликийски“ в гр. Попово, в което се полагат медицински грижи за пациенти, възстановяващи се от тежки хронични заболявания.

 

 

От мрежовия експлоатационен район на ЕСО в град Монтана организираха дарителска кампания и със събраните лични средства откликнаха на нуждите от подкрепа  на комплекса за здравни и социални услуги „Св. Мина“ в града. 

 

 

Със събраните средства служителите на ЕСО в град Монтана закупиха и монтираха климатици за сградата на социалното заведение, както и консумативи, необходими за качествена грижа за децата в комплекса. Не закъсняха и думите на признателност от ръководството на заведението за настаняване на деца в неравностойно положение.

 

 

Инициативите на служителите на ЕСО в Търговище и Монтана са част от изпълнението на политиката за корпоративна социална отговорност на електропреносния оператор. Програмата поощрява активното участие на служителите на дружеството в каузи за подкрепа на уязвимите социални групи от обществото и за облагородяване на обкръжаваща ни среда.